10.11.2008

mtv müzik ödülü mü,eurovision mu?

Eurovision dan yıllarca medet umduk,umutla bekledik hatta birinci bile çıkardık,ama türk müziği hala dünya da olmasını istediğimiz yere gelmedi.Bu seneki Dünya muzik piyasasında önemli bir yeri olan hollywood'un oskarları sayılan mtv müzik ödülleri sahiplerini buldu ve türk müziği dünya müziği olması yolundaki hayalim ilk adımlarını attı.Geceye Katy Perry'nin meyveli kıyafetleriyle sergilediği canlı performansı damgasını vurdu.Bu sene bizim de gururlanacak bir ödülümüz oldu.Emre aydın yarışmaya katılan 21 avrupa birincisini geride bırakarak avrupanın en iyi sanatçısı ödülüyle gururumuzu okşadı.Bana sorarsanız mtv ödülleri yıllardır gözümüzde büyüttüğümüz eurovision'dan daha değerli.çünkü organizasyon beğendiği sanatçıya sahip çıkıyor ve bu aralar katty perry gözde sanatçılarından.Şu anda madonnanın tahtı yakıştırılıyor ve emin olun bu da gerçekleşecek.
Bu yazı hoşunuza gittiyse RSS abonesi olarak yazıları takip edebilirsiniz
Katy Perry'nin büyük başarı yakalayan parçası I Kissed A Girl ile açılan tören, Beyonce'nin 3. kez EMA sahnesinde gerçekleştirdiği canlı performansla (If I Were A Boy) devam etti. Take That de 15 yıllık bir aradan sonra yepyeni single'ı ‘Greatest Day’ ile EMA sahnesindeydi. Ardından The Killers 'Human' ve Kanye West & Estelle de ‘Love Lockdown’ ve ‘American Boy’ şarkılarını seslendirdiler.

İlk sunuculuk deneyiminde taze meyvelerle karşımıza çıkan Katy Perry törenin nabzını tutarken bu sene büyük çıkış yakalayan The Ting Tings 'That’s Not My Name’ ve yeni single'ıyla Kid Rock ‘So Hot’ ile EMA sahnesinin dikkat çeken isimlerindendi. Ardından Duffy'yi 'Mercy' ve The Wombats'ı bir Leona Lewis yorumu ‘Bleeding Love’ ile dinledik.

2008 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde finali Pink 'So What' ile yaptı.

Britney Spears geceye katılamadı ama aday olduğu iki kategoride de (Yılın Albümü ve 2008'in En İyi Sanatçısı) ödülün sahibi oldu. Gecenin bir diğer önemli ismi de En İyi Rock ve En İyi Video Yıldızı'yla iki ödül alan 30 Seconds To Mars oldu.

Tüm Zamanların En İyi Sanatçısı ödülü Rick Astley'ye giderken, Astley de geceye katılamayan isimlerden biriydi.

Paul McCartney de çok özel bir ödülle yaşam boyu efsane ödülüyle onurlandırıldı.

İşte Tüm Kazananlar Listesi:

En İyi Şarkı: P!nk ‘So What’
En iyi Video Yıldızı: 30 Seconds To Mars ‘A Beautiful Lie’
2008'in Yıldızı: Tokio Hotel
En İyi R&B - Hip-Hop: Kanye West
En İyi Rock: 30 Seconds To Mars
Sanatçıların Seçtikleri: Lil Wayne
2008'in En İyi Sanatçısı: Britney Spears
Yaşam Boyu Efsane Ödülü: Sir Paul McCartney
Yılın Albümü: Britney Spears Blackout
Avrupa'nın En İyi Sanatçısı: Emre Aydin (Türkiye)
En İyi Yeni Sanatçı: Katy Perry
Tüm Zamanların En İyi Sanatçısı: Rick Astley

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nükemmel bir geceydi. Özellikle Katy perry :d.Enre Aydın zor olanı başardı ve ödülü kaptı.Fazlasıyla haketmişti.

eylül dedi ki...

katty perry i beğenirim güzel ve güçlü bir ses..
emre aydının da canlıperformansını izleme fırsatım olmuştu, rahatlıkla söyleyebilirim ki adam sahneye yakışıyor ve bu ödülü gerçekten haketti...