9.11.2008

numaranı taşıma zamanı geldi



Artık tek bir operatöre alıştığımız numaramız yüzünden bağımlı kalmak zorında değiliz.Bugünden itibaren istediğin şebekeye geçebilirsin.

Cem yılmazın dediği gibi numaram değişmedi yine bir numarayım sadece operatörüm değişti diyebilirsiniz.

Telefon numaralarında hiçbir değişiklik olmadan bir operatörden diğerine geçilebilmesine imkan tanıyan sistem 9 kasım da başlıyor. Numara taşıma işleminin 15 dakika sürmesi bekleniyor.
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, abonelerin aktarım gerçekleşene kadar telefonlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Operatör değişikliği yapan aboneyi arayanlar, bir uyarı tonu ile bilgilendirilecek. Numara taşıma işleminden ücret alıp almamaksa, GSM şirketlerinin inisiyatifinde olacak. Bir operatöre borcunu ödemeden diğerine geçmek isteyenler için firmaların bir centilmenlik anlaşması yapması planlanıyor.
Bu yazı hoşunuza gittiyse RSS abonesi olarak yazıları takip edebilirsiniz
GSM operatörlerinin abonelerin borçları konusunda ortak çalışma yaptıklarını belirten Acarer, “Muhtemelen bir süre sonra operatörler arasında centilmenlik anlaşması yapılacak. Kötü niyetliler için ortak bir bilgi sistemi kurulabilir” dedi.Acarer, numara taşınabilirliğinin abone dağılımına yapacağı etki konusunda da “Numara taşınabilirliğinde yüzde 10 civarında hareket olur. Yüzde 10, eşit şekilde mi dağılır onu bilemem ama kesin bir şey var, ciddi bir rekabet olacak. Bu da vatandaşa yansıyacak. Operatörler müşteri çekebilmek için çok önemli imkanlar sunacak” değerlendirmesinde bulundu.




Hiç yorum yok: