11.11.2008

dijital fotografçılığın detayları



Küçüklüğümden beri fotoğrafçılığa ayrı bir merakım vardır ama nedense bu isteğimi bir türlü pratiğe çeviremedim çünkü daha fotoğraf makinalı cep telefonum bile yok,belki ondandır:) Hele en son TEM kenarında sokakta yaşayan bir adamın gazeteyi tersten okurken ki halini çekemediğim zaman çok üzülmüştüm.Bugün size güzel bir paylaşım yakaladım,biraz ondan bahsedeyim.Dünya çapında orjinal baskıdan 500 binden fazla satan fotoğrafçılığın el kitabı daha iyi resimler yakalamak için basit fotoğraf tekniklerini öğreten çok ideal bir kaynak özelliğini taşıyor.Eğer dijital fotoğrafçılığa merakınız varsa biraz da ingilizceden anlarım diyorsanız son 30 yılın en iyi fotoğrafçılarndan John Hedgecoe'nin uzman rehberliğinde güncelleştirilmiş 24 sayfayı gözden geçirin.Öğreneceğiniz çok faydalı ince detaylar bulacaksınız.Kitap pdf formatında 288 sayfadan oluşuyor.






Bu yazı hoşunuza gittiyse RSS abonesi olarak yazıları takip edebilirsiniz

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Rebelloncum keşke durumum iyi olsaydı,gerçekten sana en iyisinden bir kamera ve megapixeli en kralından cep telefonu yollardım ama dur bakalım...Hayırlısı.
Sevgiler selamlar sana.

rebelon dedi ki...

düşünmem yeter ya saol.ama bi umut yine de beklerim

La Loba dedi ki...

Ben yıllarca başkalarının makinelerini ödünç alarak uğraştım. Hatta hediye ettiği makineyi geri isteyene bile rastladım. Ta ki çalışmaya başlayana kadar. Yemedim, içmedim biriktirdim en sonunda benim de oldu. Gözüm gibi bakıyorum. Nasıl bir heyecandır bilirim. Mükemmel bir kare vardır karşınızda ama makineniz yoktur. Sadece zihninize kazırsınız. Makinemi aldıktan sonra o kareleri bulmaya gittim haliyle yoktular artık yerlerinde.

rebelon dedi ki...

zaten hep öyle olur kareyi yakalarsın makina olmaz makina alırsın kare bulamazsın.ama gene de yılma.yakaldığın resimleri bende görmek isterim