1.12.2008

bu dunya sonsuza dek cekilmez


Bilim sınırlarını zorlamaya başladı,peki insanlar neden ölmek istemiyor,tamam belki hayatı çok seviyoruz,tamam canımız da çok kıymetli,sevdiklerimizde hep yanımızda olabilir.Ama her başlangıcın bir sonu olmalı.
Bilim adamları üremeyle ilgili görevi toparlayan ve yaşamı uzatan genleri buluyor benim aklım karışıyor.Yaşlı bir şarap sineğinin biyolojik saatini geri döndürerek canlanmasını ve gençleşme fırsatını iade etmeyi başarmışlar..
Kim bireyin yaşamının bir döneminde verimlilik faktörünü kontrol edebilir.
Sinekteki 8000 gen taramasında iki gen bulunmuş ve bu genler dişi sineklerde değiştirildiği zaman daha çok yavru üretmiş ve %30 daha fazla ömür uzamasına neden olmuş.
Bilim adamları yumurtaların, üretildiği kök hücrelerinin iade edilen üremeyle ilgili faaliyeti yüzünden yaşamın uzayabileceğini söylüyorlar.Zamanla bu kök hücreleri çok daha az bölünüyor, sonsuza dek durduruluncaya kadar veya meraklı bilim adamları araya girinceye kadar.Gerçi şimdilik memelilerde bunun uygulanıp uygulanamayacağı belirsiz,sineklerdeki bu iki genden birine sahibiz.Ama bu ürkütücü deneyler insan ömrünü uzatıp sonsuzlaştırırlarsa bütün bildiklerimiz alt üst olur.
Ne olursa olsun günden güne kötüye giden; çevreyi,havayı,insanlığı kaybettiğimiz bu dünyada daha ne kadar dayanabilirsiniz.





12 yorum:

Biraz dedi ki...

son zamanlardaki calismalardaki amac omrumuzu uzatmanin yollarindan daha cok..omrun kaliteli bir sekilde uzun olmasi...mesela 80yaslarinda bile 40 lardaki dinclik...yani gittikce eriyen yasanip yasanmadigi bile anlasilmayan yaslilik zamanlari yerine...dinc ve saglikli yaslilik.

Bilgicelli dedi ki...

Ben bu dünyada yaşamayı bırak çocuk getirmeyi bile düşünmüyorum.Gittikçe kötüleşen bu düzende uzun yaşasam ne olur.Kısa ama öz en güzeli:)

Zeugma dedi ki...

Hepsine ,her şeye çare bulsunlar . Güzel güzel sonsuza kadar yaşayalım !!
En güzeli bu işte..Daha ne?

Ferhanca dedi ki...

Bu gün NTV de antiageing palavra olduğunu anlattılar.genç kalıcaz diye o saçma sapan ilaçları içenler yandı:)) normal meyveniz sebzenizi ve sporunuzu yapın diyorlar geriyede ne kadar ömür varsa o kadar yaşarsın.

harika bir bloga gelmişim:) iyiki uğramışsın bana.sevgiler

Godsyndrome dedi ki...

Ana caddede kafasına mikro dalga fırın düşen insanların olduğu bu ülkede ben geçtim uzun yaşamaktan normal bi ortalamada ölürsem mutlu olurum:)

Haccecan dedi ki...

yalan dünyada sonsuza kadar yaşasan ne olacak ki? bütün sevdiklerin ölecek sen armut sapı gibi tek kalacaksın. ölüm olmasa dünyada nüfüs patlaması olurdu, dünya bunca insanın yıkmasını, tüketmesini kaldıramıyorken, ölmek istemeyen insanların yükünü nasıl kaldırsın?
herşey olması gerektiği gibi güzel, kimse müdahale etmesin..

Adsız dedi ki...

herkes Ajda Pekkan gibi gergin yaşayamıyor bu hayatı:)

ölücez tabi ki, yaşa yaşa nereye kadar:)

Emrah ATİK dedi ki...

Herşeyin suyunu çıkarmakta üstümüze yok:) Kazık çakacaz sanki dünyaya... Yahu bu bir dengedir, ya çocuk yapmayacaksınız ya da önce baba/anne sonra nine/dede olmaya razı olacaksınız... Genç kalın bin sene eşeek gibi çalışın:))))
Yok yaaa... ben emekli olcam gitcem Dalyan'ıma balıığa çıkıcam, bahçede roka maydonoz yetiştiricem, torun torba aşkım ve ben yaşayıp gitcem, yaşlılığımı da yaşıycam kardeşim:)))
Çocukluğumdan nası keyif aldıysam yaşlılığımda da alıcam ve ölüp gidicem... Doğal olanı budur!
bedeni genç bıraksan ne yazar? Gönül Yazar diye berbat bir espriyle kapatıyorum:))))

eylül dedi ki...

olduuu hep birlikte fosil fosil yaşayalım...
yakında genç nesil azalacağından -sinekler dahil- kök hücre de bulamayacakla...r
görürüm o zaman bilim adamlarını heheh

serencam dedi ki...

İnsanların birçoğunda ölümsüz olma isteği vardır..Bir kısmıda ölümden sonraki hayat için korku taşırlar içlerinde ve bu fikir onlarda reeenkarnasyona inanmayı tetiklemiştir..

Yine bir kısmıda yaşlanmaktan korkar ve habire estetir bir yerlerini ama gittikçe çirkinleşir anlamaz bunu..Tek derdi olağan olan şeylere karşı koyabilmektir..
ama bilmez ki insan aciz yaratılmıştır ve bilmez ki çok şeye gücü yetse de ölümü öldüremeyecektir..
sevgiler..

Beyaz Kare Tasarım dedi ki...

Yazının Başlıgı hayli yeterli... nefis bir konu olmuş... Dilinize sağlık.

Murat dedi ki...

kim ölmek ister ki ?