20.11.2008

Siz hiç beyninizi çalıştırdınız mı?


Sizin hiç önemli birşey unuttuğunuz olmadı mı?Veya kendi telefonunuzu hatırlamak için biraz düşündüğünüz olmuşmudur.? Veya yapman gereken şeyleri biryerlere not ettiğin?

Chicago üniversitesinden Amerikalı psikologlar, birkaç araştırmanın sonuçlarını birleştirdi, bir kişinin, beynini daha iyi harekete geçirdiğine öne süren sekiz temel teoriyi ortaya koydu.

Bunlardan biri,Mozart'ın müziğini dinlemek."Mozart etkisi"i beyinde bilgilerin daha karmaşık bir şekilde düzenlemesini sağlayarak daha kolay hatırlamayı sağlar.

Diğer teoriler ise şöyle;

Kaydetme. Eski Çinli bir bilge, derki: "en soluk mürekkep, en iyi hafızadan daha iyidir. Kendiniz için önemli olan şeyleri not edin,bir günlüğünüz olsun.

Hafızayı uyarma. Son çalışmalar, bir fincan kahvenin içindeki kafein sizi konsantre etmeye yeterli olduğunu göstermiştir.

Kendine entellektüel bir meslek seç. Polonya'da yapılan son çalışmalar, insanların işyerindeki kariyerleri kendilerinin entellektüel kapasitelerine bağlıdır.

Senden daha akıllı insanlarla bağlantı kurun,bu hafıza ve zihinsel yeteneklerini geliştirmek için seni teşvik edecektir.

Leonardo'dan öğrenin. Michael Helb'in "Nasıl Leonardo gibi düşünmeliyiz" kitabında, zihinsel kapasitelerin gelişmesi için farklı stratejileri anlatan bir kitap. Örneğin yazar, hafızayı geliştirmek için kullanmadığın elle yazmayı veya boyamayı öğrenmek gerektiğini söylüyor.

Zihinsel çalışmalar için uygun bir zamanı seç örneğin orta yaşlı insanların hafızası sabahları daha iyi çalışır, gençler daha kolay hatırlarken günün ortasında daha iyi olurlar.

Hafızanı harekete geçirmek için spor yapın.Araştırmalar gösteriyorki spor yapmak kan akışını hızlandırır ve vücuttaki oksijeni artırarak besinlerin daha kolay hazmedilmesini sağlar.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu yazı bir çok insanı ilgilendiriyor..umarım herkes okur çünkü unutkanlı ileri yaş sorunu değil gençlerinde sorunu.Bu tavsiyeleri dikkate alacaklardır.