22.11.2008

plazma karsısındaki yerini al


Her kanalda aynı konuları işleyen onlarca dizi okuldan işten gelen insanları televizyon karşısına kitliyor ve kendi hayatlarımızı rafa kaldırıp asi'nin aşkı ferhundenin entrikalarıyla ilgilenerek günlük dertlerimizden iş stresinden belki de mutsuz bir evlilikten kaçıyoruz.Uzmanlar tv seyreden insanların kısa vade de kendilerini iyi hissetmelerini sağladığını,ama uzun vade de hayattan beklentisi kalmamış insanların zamanını televizyon karşısında geçirdiğini söylüyorlar.
Maryland üniversitesinden Amerikalı sosyologlar tarafından yürütülen 30 yıl
llık çalışmanın sonuçları mutsuz insanların tv seyrettiğini sonucunu ortaya çıkarmış.
Araştırmacılardan John Robinson; televizyon beynin çok fazla sarfetmesini
gerektirmeyen kolay ve çekici oyun olduğunu, sosyal aktivite ve spor gibi diğer faaliyetler için sınırlı fırsatları olan insanlar göre ideal olduğunu söylüyor.
insanlar tv seyrederek
günlük sorunlarından kaçmaya çalışıyor.koltuk karşısında başka hayatları inceleyerek kendilerinkiyle kıyaslama yapıyorlar.mutsuz evlilik yapan çiftler de tv seyretmeyi tercih ediyorlar.Ama mutlu çiftler daha çok birbiriyle vakit geçirip kitap gazete okumayı tercih ederler.

for english
Hapless people watch more TV or read while happy to meet with friends reveal the results of over 30-year study conducted by American sociologists from the University of Maryland.The results show that people who identify themselves as "not happy" spend 30 percent more time each day to blue screen than "very happy". Satisfied with their lives watching television about 19 hours a week and the rest - more than 25.The experts viseneto the TV makes man feel good for a short time but in the long term lead to an overall feeling of depression and dissatisfaction in life.This is mild and pleasant occupation, but no lasting benefit to man and just eats time that could be devoted to other activities. They may deliver far less immediate pleasure, but far more enriching in the long term, scientists are strong."It really is short. The longer sit in front of the TV, so increasing the risk then become a frustration, seriousness and concern," explains one of the researchers, John Robinson."Television does not require too much exertion of the brain, it's easy and engaging game and is ideal for people who have problems with socialization and limited opportunities for other activities such as sports, etc."
Couples with unhappy marriages also sit more often to the blue screen.
Unlike them happy made 30 percent more sex, more often attend religious services and read newspapers."Lucky" prefer to spend their time in making love, reading books, social contacts, and to devote time to his family or to give a public benefit activities.However the researchers confirmed that watching TV is a "universal occupation, directly related to the sense of fun. Well, there's good news for television. According to a survey by the global financial crisis could lead to increased interest in them.Ultimately, this is one of the activities of the unemployed.


6 yorum:

Zeugma dedi ki...

Haftalardır hiç Tv izlemiyorum.
Beynimde bariz bir rahatlama var gerçekten.
Geçende bir ara reklamlara rastladım bir yerde.Hiçbirini izlememişim daha önceden..
İlginç bi durum ama ben böyle mutluyum :)

rebelon dedi ki...

sevindim benim gibi birine rastladığıma zeugma.etrafımdaki tv bağımlılarının çokluğundan kendimi uzaylı gibi hissediyordum akşam şu dizide ne oldu şu yarışmayı kim kazandı sorularına cevap veremeyince tuhaf olan ben oluyorum ya bu çok garibime gidiyor.

Unknown dedi ki...

Dizi izleyerek kendilerine en büyük kötülüğü yapanlar azaldığı zaman asıl ilerlemeyi gerçekleştiricez.

rebelon dedi ki...

dogus dediğin gibi dizi izleyip kendini köreltenlerin azalması gerek

Biraz dedi ki...

belki de bir zaman sonra hayati da sadece seyretmeye basliyoruz yasamak yerine...ve hatta tv izlmekten hayati erteliyoruz. (ben de evimde tv yi kaldirdim...) :)

taluyka dedi ki...

bu aralar bol bol izliyorum gayette mutluyum:)