22.11.2008

Fotoğrafçıyım diyene Nikon d90



Dünyanın video kayıt özellikli ilk orta sınıf dijital SLR modeli olma unvanına sahip olan yeni Nikon D90 dijital fotoğraf makinesi çarpıcı görüntü kalitesi ve D300 gibi amiral gemisi DX format modellerden miras aldığı yenilikçi ve yüksek performanslı fonksiyonlarıyla gerçek anlamda sinematik görüntüler vererek her seviyeden fotoğraf tutkunlarına fotoğrafçılık dünyasında yeni kapılar açıyor.

12.3 megapiksel çözünürlüğü, yeni tasarım DX format CMOS görüntü sensörü ve Nikon'a özgü EXPEED görüntü işleme konsepti ile Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesi kaliteli görüntüleri adeta garantiliyor. Live View, Active D-Lighting ve 200-3200 aralığındaki ISO değerleri cihazın dikkat çeken diğer yönleri.

D90, önceki modellerdeki fotoğraf makinesi fonksiyonlarının tamamına sahip olması ve D300'de kullanılan yeni teknolojileri içermesinin yanında, ''D-Movie'' olarak adlandırılan video çekimini ise 320x216 piksel, 640x424 piksel ya da HD720p (1.280x720 piksel) çözünürlüklerde, saniyede 24 kare JPEG formatında gerçekleştiriyor.
Çektiği videoları oynatabilen D90'da, çekim sırasında sesi kaydedebilmek için bir mikrofon alıcısı ve video gösterimi sırasında sesleri çalmasını sağlayan hoparlör de bulunuyor.

D90'da kullanılan 12,3 milyon mega piksellik sensör, tipik bir video kamerada kullanılandan çok daha büyük olduğu için, video çekimlerinde yüksek görüntü kalitesi, yüksek ISO hassasiyeti ve düşük görüntü kirliliği (noise) sağlanıyor.

Ayrıca D90'la, balık gözü ve geniş açıdan, süper-telefotoya kadar değişen çok çeşitli NIKKOR objektifler sayesinde, yaratıcı ve çok değişik video çekimlerinin gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Her zaman çekim hazır durumda olan Nikon D90 D-SLR fotoğraf makinesi 0.15 saniye açılış süresi ve 65 milisaniye deklanşör tepki süresi ve saniyede 4.5 kare çekim hızı ile dilediğiniz her anı kaçırmadan fotoğraflayabilmenize olanak tanıyor. Kameranın; 72 adete kadar görüntüyü indeks şeklinde küçük fotoğraflar halinde slayt şov olarak gösterme özelliği olan Pictmotion fonksiyonu, opsiyonel olarak edinilebilen GPS eşliğinde kullanılan ve geotagging olarak adlandırılan konum etiketleme, 'my Picturetown' web sitesine anında online yükleme olanağı ve HDMI uyumu gibi diğer dikkat çekici özellikleri de bulunuyor.

3 yorum:

Haccecan dedi ki...

benim makinam canon pro1 8 mega piccel, canonun nikondan daha iyi olduğunu duyduğumdan almıştım. şikayet ettiğim konu ise hızlı çekim yapamıyorum, çok yavaş..
Fotoğraf dünyam adlı bloğumada ziyaretlerinizi, fotoğraflarım hakkında eleştirilerinizi bekliyorum...

orange hero dedi ki...

Canon'un Nikon'dan iyi olduğunu kim söylediyse , sana şaka yapmış olmalı .. ve sen de yemişsin ne yazık ki (:

Sana tavsiyem ; Nikon D80'dir .. Nikon D90 elbette hoş ama ben 80's takılıyorum :P Sempatim var sanırım (:

her neyse , elindeki canon'u sattıktan sonra üzerine para ekleyerek alabileceğin Nikon D80 hakkında öğrenmek istediğin ne varsa benimle iletişime geçebilirsin .. Tüm fonksiyonlarıyla kullanmaktayım (:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

hep istedimmm kısmet...nikon olsunda gerisi..