21.11.2008

meğer hayat komploymuş



Hayatımızda o kadar çok komplo teorisi üretmeye başladık ki.Hiçbirşeyin kendiliğinden olduğunu düşünmeden bu olayı kesin biri yaptırmıştır diye düşünmeden edemiyoruz artık.Bu sadece özel hayatımızla sınırlı değil.Dünyada birçok olay hakkında komplo teorisi üretilmiş.bunlara bir göz atmanızı istedim.

1- AIDS virüsü, 1974 yılında genetik mühendisler tarafından yaratıldı. Afrika'da başarılı bir deneyde katil vir virüsle yaratıldığına inanılan AIDS'in CIA ve KGB tarafından dünyanın nüfusunu azaltmak için yapıldığına inanılıyor.

2- Müslüman dünyasında popüler bir teori olarak başgösteren bir inanış Tsunami'nin Hintliler tarafından nükleer deneyle, Asya'nın Müslüman ağırlıklı nüfusunun yok edilmek istendiği de kuvvetli bir inanış.

3- 1977 yılında hayatını kaybeden Elvis Presley'in birçok hayranı onun ölümünün uydurma bir haberden ibaret olduğuna inanıyor. Presley'in hayranları, O'nun gerçek ölümünün 1990'lı yılların ortasında olduğuna inancını taşıyor.

4- Şüphesiz Prenses Diana'nın ölümü de, komplo teorilerinin vazgeçilmezlerinden. Lady Di'nin, Dodi El Fayet'le ilişkisinin İngiltere'deki kraliyet ailesine tehdit oluşturduğu savından yola çıkan sevenleri onun İngiliz gizli servisi MI6 tarafından öldürüldüğüne inanıyor.

5- Yaygın bir şehir efsanesi Paul McCartney'in 1966 yılında bir trafik kazasında öldüğünü söylüyor. İddialara göre, Beatles'ın sekteye uğramaması için de bu ölüm gizlendi ve yerine bir başkası kullanıldı.
6- Bazı iklim bilimcileri, küresel ısınmanın komplo olduğuna ve yüksek vergiler getirebilmek için dünya nüfusunu yumuşatmak için çıkartılmış olduğuna inanıyor.

7- Komplo teorisyenleri dünyayı büyük bir savaşa sürükleyen Pearl Harbour baskınının ABD Başkanı Roosevelt tarafından daha önceden bilinmesine karşın saklandığını düşünüyor. ABD'nin savaşa girmesine karşı olan Avrupalıların, ABD'ye ihtiyaç duyması için de saldırının bilinmesine rağmen önlem alınmadığına inanıyor.

8- Dan Brown'un Da Vinci Şifresi eserinden sonra ortaya çıkan bir görüşe göre, İsa, Mary Magdalena ile evlendi ve bir çocuk sahibi oldu. Fransa'ya göç ettiği düşülülen İsa'nın Sion manastırında yaşadığına inanılıyor.

9- 11 Eylül 2001 yılında tüm dünyada dengeleri değiştiren İkiz Kuleler saldırısının ABD'nin sorumluluğu olduğuna inananların sayısı oldukça fazla. ABD hükümetinin saldırıdan daha önce haberdar olduğunu düşünen komplo teorisyenleri, Ortadoğu'da savaşların başlatılabilmesi için hiçbir önlem alınmadığına inanıyor. Birçok tanığın, uçakların İkiz Kuleler'e çarpmadan önce patlama sesleri duyduğunu söylemeleri, bu teoriyi birçok kişi için doğrular nitelikte.

10- İngiltere Başbakanı Harold Wilson'un Sovyetler Birliği ajanı olduğu söylentisi de komplo teorisyenlerinin vazgeçilmezlerinden. İngiliz ordusunun kendisine karşı bir darbe yapmak istediği ve Sterlin'in O'nun döneminde devalüasyona uğraması KGB ajanlığının bir göstergesi olduğunu düşünenler için bir veri.

7 yorum:

Emrah ATİK dedi ki...

İşte benim komplo teorim; Dünyada sağlıklı insan kalmadı, herkes kafayı yedi:)))
Şaka bir yana bu kadar çok komplo teorisinin son birkaç yılda ortaya çıkışını bazı gerçek teorileri sulandırma amaçlı olduğu komplo teorisine inanıyorum ben de:)))
Dezenformasyon deniyor sanırım buna:)))
Saygılar...

rebelon dedi ki...

belki de komplo teorilerini fazlalaştırıp sulandırılarak hepsinin teori olduğunun düşünülmesini istiyorlar.ama bazıları da gerçek olabilir.Sulandırma işi tamamen kafa karıştırma

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Aslında insan düşündüğü sürece komplo teorileride sürecek!! Kuşku, resmi otoriteyi tanımama isteği olmasa idi gelişme olmazdı herhalde..Örneğin bilim-kurgu yeni keşiflere esin oluşturuyor. Bencede bir mahsuru yok yapılmasında.. Ancak sulandırılmış belli bir dayanağı olmayanlar bunun dışında tutulmalı bence..

sufi dedi ki...

Zeitgeist'i mutlaka ilemek lazım.Komplo teorilerini ta ezele bağlıyor.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Verilen örnekler tam yerinde olmuş.Aids üzerindeki teori ilginç doğrusu ama çok mantıksızda değil

Zeugma dedi ki...

Olma ihtimali çok yüksek bunların,inanırım ben ..
Ha bi de Dünya Ticaret Merkezi,yani İkiz Kulelere saldırı olayının da komplo olduğu söyleniyor.
Hatta belgelerle ispatlanıyor rebel :)

rebelon dedi ki...

zeugma yazının devamında o da yazıyor:))