28.11.2008

kim kimden farklı


Kadınların hiç bir erkek beni anlamıyor demesi gibi erkekler de bu kadınların ne yapacağı belli olmaz üslubuyla tarafların karşı cinslerine bakış açıları zaten iki cinsin ne kadar farklı olduğunu göstermeye yeter.Erkekler her zaman kadınının arkasında bir destekçi olmasını isterlerken kadınlar da erkeklerini saman altından yönetmeye çalışır.
Hacimsel olarak kadın beyni daha küçük olması ve buna zıt olarak bilgi ve kültür açısından daha donanımlı olması ilginç görünmesine rağmen doğru bir tespit bence.Belki de bu yüzden hep bu kadınlardan korkmuşumdur.Kadınlar yalan söyleyen erkekleri vücut dilinden çok rahat anlayabildikleri gibi,kendileri yalan konusunda çok başarılılarmış.Ayrıca erkek bir kadın kadar özenle seçilmiş kelimelerle konuşmayı beceremiyor. Kadınlar sesli düşünmeyi sevmesine rağmen erkek bunu içinden yaptığı zaman duygusuz,bencil mahlukat olarak görülüyor kadın ise erkek tarafından dırdır eden başbelası olarak bilinir.
İlişkisi iyi gitmeyen kadınlar işlerini aksatırken,işleri iyi gitmeyen erkek ise ilişkisini zedeliyormuş.Bu da kimin neye önem verdiğini açıkça gösteriyor.Bu arada diyaloga girdiğiniz kadın günde yirmi bin kelimeyle derdini anlatabilirken biz erkekler sadece yedibin kelime kullanabiliyoruz.Şimdi ne biçim erkeksin deyip kadınlar bu kadar övülür mü diyen çıkabilir aramızdan ama ne yapayım hangimiz hayır bunların hiçbiri doğru değil diyebiliriz ki.Ama yine de sabahtan akşama kadar dır dır eden birisi varsa yanınızda,bir an önce akşam olması için dua etmeyi unutmayın.Onlarsız hayatın anlamsız olacağını hatta hiç olmayacağını bildiğim için önce annemizi sonra tüm kadınları öpüyorum




7 yorum:

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili rebelon,

Tespitlerinden bazılarına, kısa yorumlarla katkıda bulunmak istiyorum.

Kadınların, "Hiç bir erkek beni anlamıyor" demesi, şeklinde bir tesbit bence yanlış olur. Bazı kadınlar deseydin daha doğru olurdu. Bazı kadınların da bunu söylemesi, onların yeterli bilinç düzeyine erişmemiş veya laf olsun diye (genelde söylendiği için) söylediklerini düşünüyorum.

Erkeklerin düşünce tarzı içinde, benzer şekilde düşünüyorum. Bilinçli ve tecrübeli bir erkek, kadının ne yapacağını bilir, en azından o yönde bir fikir sahibidir.

"Kadınlar erkeklerini saman altından yönetmeye çalışır" sözü doğrudur. Ancak, bunu neden böyle yaptıklarını, sen aynı cümlede belirtiyorsun zaten. Erkekler kendilerinin kadınlar tarafından yönetilmesini, ancak bunun gizli olmasını ve açığa çıkmamasını isterler. Akıllı kadın da, bunu gizli bir biçimde yapmalıdır.

Diğer tespitler için fazla yoruma gerek yok, katılsam da katılmasam da, fazla önem arzetmeyen konular.

Kadın-erkek ilişkisinde birincil olarak dikkat edilmesi gereken, her iki cinsin de "insan" olması. Her insan gibi hatalarının olabileceğini düşünmek, önyargılı olmamak, kişileri olduğu gibi kabullenmek, kendine istenmeyen şeyleri karşındaki içinde istememek.

Eğer bunlara dikkat edilece olursa; Kişilerin elinde olmayan, Tanrının cinslere vermiş olduğu farklılıkların hiç bir önemi olmadığı, yada bir birini tamamlama açısından daha da önemli olduğu görülecektir ki, bunu kavrayan insanların da anlaşamaması ve mutlu olmaması için hiç bir sebep yoktur.

Yapmış olduğun tespitler için teşekkürler. Ben de seni öpüyorum...

Sevgiyle kal...

1sen dedi ki...

sezarın hakkı sezara diyosun :))

"Ama yine de sabahtan akşama kadar dır dır eden birisi varsa yanınızda,bir an önce akşam olması için dua etmeyi unutmayın."
buraya çok güldüm rebelon...

malesef böyle insanlar da var; ama sadece bayanlar değil, çok olmasa da böyle erkekler de var..

Üfürükten Prenses dedi ki...

birkaç zamandır blog aleminde öyle kadınlara öyle çirkin bakan erkeklerin bloglarını okudum ki..

bu yazıyı görünce işte böyle adamlarda var dedim..

tespitler harika..

sufi dedi ki...

Sevgili Rebelon;
Kadın Allah'ın rahim sıfatı, ilmi siyaseti genlerinde taşıyor.Yaratıcı merhametli doğurgan, fedakar..Erkek; Rahman sıfatı o da merhamet edici ama öfke hak ve adaleti de fazlasıyla kendinde barındırıyor.Eh kadınlar kadar kelime kullanamasa da olsun ikisi de birbirinin öbür yarısı olduğunu bildiklerinde herşey kökünden halledilebiliyor.Birinin aklı diğerinin duygusallığıyla birleşip mutluluk ve güzellikler dolduruyor evreni.Teşekkürler bunları başarabilenlere.Sevgilerimle.

Üfürükten Prenses dedi ki...

sufi:birinin aklı diğerinin duygusalllığı?
aklı olan kim duygusallığı olan kim?

hep manevi sıfatları kadınlara maddi sıfatları kendinize layık görüyorsunuz..

bunu da dini temellere dayandırıyorsunuz..

erkek akıllı ,kadın duygusal..
gerçekten harika çözümleme..

Zeugma dedi ki...

Aferin rebelon..
Az önce Godsyndrome'un blogunda kendini de katıp ''Yazıklar olsun!' demiştin ama bu yazın çok hoşuma gitti..
Tebrik ederim..Seni doğuran da bir kadın, bu gerçeği gözardı etmeyip tüm kadınları genel anlamda yücelttiğin için teşekkürler :))

Haccecan dedi ki...

kadın ile erkekler arasındaki tartışmalar birbirlerinin zıtlıklarını gördükleri sürece hiç bitmeyecek... ne zamanki birbirlerini oldukları gibi kabul edip, yapboz gibi birbirlerini tamamladıklarını farkedecekler, o zaman bu tartışmalar bitecek...
Genel olarak ezilen taraf kadındır, kadında en güçlü silahı olan dilini savunma amaçlı kullanır. erkekte duygularını ifade etmekte zorlanır, güç gösterisi olarak ortaya çıkar...
farklılıklarıda bilmek gerekiyor ki, farklılıklarıyla kabul edebilesin...
güzel yazı.. tebrikler