16.11.2008

Gözü efsanelerin rekorlarında

Uzun zamandır ara verdiğimiz ünlü raketleri tanımaya kaldığımız yerden devam edelim.İspanyol tenisçi Rafael Nadal 3 Haziran 1986 Manacor, Mallorca dünyaya geldi.
Rafael Nadal, profesyonel tenis dünyasında ilk kez 17 yaşında oynadığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla dikkat çekti. Karol Kucera ve Albert Costa'yı yendikten sonra Guillermo Coria'ya mağlup oldu. ATP seviyesinde oynadığı üçüncü turnuvada Carlos Moya 'yı mağlup edip herkesi şaşırttı. Oynadığı ilk grand slam olan Wimbledon 2003'te 3.tura yükseldi. 2004'ten itibaren klasmanda hızla yükseldi. 2004 yılında Sopot turnuvasını kazanan Nadal, bir yıl sonra aralarında Roland Garros ve dört Master Serisi (Roma, Monte Carlo, Madrid, Montreal) turnuvasının da olduğu toplam 9 şampiyonluk elde etti.
Bu yazı hoşunuza gittiyse RSS abonesi olarak yazıları takip edebilirsiniz
Toprak kortların kralı olarak bilinen Nadal 2008 yılında (Monte Carlo,Barcelona,Hamburg Turnuvalarını kazandıktan sonra Fransa Açık'ta (Roland Garros) üst üste 4. şampiyonluğunu kazanarak Bjorn Borg'un bu turnuvada üstüste şampiyon olma rekorunu egale etti. Nadal aynı zamanda, bu şampiyonlukla birlikte Roland Garros'ta yenilmezlik serisini 28 maça çıkardı. Nadal'ın bu turnuvadaki başarısı onu diğer üyeleri Roger Federer, Bjorn Borg ve Pete Sampras olan "herhangi bir Grand Slam turnuvasında üstüste en az 4 şampiyonluk yaşayan tenisçiler" listesine soktu.






Hiç yorum yok: