5.11.2008

facebook'a girerken biraz düşünün

İnternet dünyasında oldukça popüler olan sosyal paylaşım sitesi Facebook ile virüs bulaştığını iddia eden isveç gazetesi SVD,daha önce de sözünü ettiği Koobface.A isimli virüsün tekrar aktif hale geldiğini iddia ediyor.Site yöneticileri bunu dikkate alarak siteyi incelemeye başlamışlar bile. İnsanlar artık tanıdıkları kişilerin sayfalarına bile girmeye çekinecek çünkü bu virüs oldukça artniyetli gözüküyor.
Virüs, sayfasına bulaşmış olan kişinin sayfasında link olarak gözüküyor ve isteyen buraya tıklayabiliyor. Tıklandığı anda bir film açılıyor; fakat filmi izleyebilmek için de kod yüklenmesi gerekiyor. Bu yükleme esnasında da bilgisayara trojen yazılım yüklenmiş oluyor. Daha sonra bu link, indirenin Facebook sayfasına da yükleniyor,böylece başkalarına da yayılarak ilerliyor.

Bu yazı hoşunuza gittiyse RSS abonesi olarak yazıları takip edebilirsiniz
İsveçli güvenli uzmanı Symantec’te çalışan Per Hellqvist, bu virüsün hangi trojen olduğunun kesin olmadığını fakat bilgisayara bir arka kapı açtığının kesin olduğunu söyledi. Bu yazılımın maksadının hesap numaralarını ve şifreleri çalmayı amaçladığını söyleyen Hellqvist, Facebook kullanıcılarını uyardı.
İsveçli gazetelere konu hakkında bilgi veren bilgisayar güvenlik uzmanı Hellqvist, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu tür sosyal network sayfalarının problemi, insanlar, dostlarının, arkadaşlarının verdiği linklere gözü kapalı inanırlar ve tıklayıp yüklerler. Bu, hem Facebook’ta, hem de MSN’de yaşanabiliyor. Mesajlarda, ‘Hadi bil bakalım kim? Birileri sana aşık’ gibi, mesajlar gelebiliyor. Bu mesajlar sonrası da linklerde virüs bulaşıyor. Dikkatli olmalı.”

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yandık o zaman desenize. Çok dikkatli olucaz

Kemal Serkan YILDIRIM dedi ki...

Yandık ki ne yandık... Arkadaşlarla olan ilişkiler artırmak değil de arkadaşlık sitesine dönen bu yerde böle olması da normal heralde...